1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Ismerjük meg közösen a Hungarikumokat!

A hegyközszentmiklósi Toldy Általános Iskola adott otthont az elmúlt héten megrendezésre került, Ismerjük meg közösen a Hungarikumokat! című rendezvénynek, a Partiumi Oktatásért Egyesület szervezésében. Az egyesület immáron másodízben valósítja meg a magyarországi Agrárminisztérium Hungarikum Bizottsága által kiirt pályázatát, melynek témája ez alkalommal a hungarikumok népszerűsitése volt. A rendezvény során 25 kisdiák ismerkedett meg a hungarikum fogalmával.

Bővebben...

Tanügyi tanácskozás Székelyhídon

A magyar oktatás múltja, jelene és jövője címmel tartottak találkozót a Partiumi Oktatásért Egyesület szervezésében a székelyhídi múzeum nagytermében. Képviseltette magát a rendezvényen Máramaros, Szatmár, Szilágy, Arad és Bihar megye iskolaigazgatók, tanfelügyelők személyében.

A rendezvény Püsök Julianna helyi tanítónő konferálásával zajlott, aki először a rendezvény fővédnökét Mihályffy Béla Fideszes parlamenti képviselőt kérte fel az egybegyűltek köszöntésére.

Bővebben...

A szentmiklósi diákok színes műsora március 15-ére

Az 1848. március 15-i eseményekről Hegyközszentmiklóson is megemlékeztek a helyi Toldy Általános Iskola diákjainak közreműködésével. A magyarság nemzeti ünnepének alkalmából ünnepi istentiszteletet tartottak a helyi református templomban. Itt adták elő a diákok a Béres Angéla vallástanárnő és Béres Imre tanító által összeállított, versekkel, énekekkel és furulyajátékkal színesített műsort, melynek végén a forradalom és szabadságharc legfontosabb mozzanataira, személyiségeire és ezek történelmi cselekedeteire emlékeztek,

Bővebben...

Érmelléki értékmentés: magyarországi támogatást nyert három helyi civil szervezet

Sikeresen pályázott három székelyhídi civil szervezet Magyarország agrárminisztériuma által a határon túliaknak meghirdetett Hungarikum kiírásra. A nyertes szervezetek képviselői Béres Csaba polgármesterrel közösen tartottak sajtótájékoztatót július harmadik hetében a városi múzeumban, ahol megtudtuk, milyen célokat tűztek ki, amelyeket a pályázaton elnyert összegből fognak megvalósítani.

Bővebben...

Go to Top

Ez a webhely sütiket (cookie-kat) használ a kellemesebb böngészési élmény biztosítása érdekében. Bővebb tájékoztatónkat itt találja.