1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Valorile Uniunii Europene – pentru prezent și pentru viitor

Proiectul se va desfășura în perioada 23–25 iunie 2023. (cu sosire pe 22 iunie) la Sânnicolau de Munte (sat aparținând orașului Săcueni), cu participarea delegațiilor venite din România, Slovacia și Ungaria.

Întâlnirea va aborda trecutul Uniunii Europene, misiunea și valorile acesteia. De asemenea, participanții vor avea șansa de a discuta despre toate problemele și provocările relevante cu care se confruntă comunitatea în aceste vremuri de criză: aspectele pandemiei de Covid-19, campania de vaccinare, criza de migrație, discriminare legată de gen, religie, rasă, și mai important, solidaritatea în timp de război. De asemenea, participanții mai tineri vor discuta în cadrul unui program Open Space despre egalitate, ceea ce înseamnă că vor căuta soluții pentru a asigura acest fenomen în diferite sectoare ale societății. Tinerii se vor familiariza și cu programul Corpul European de Solidaritate și cu voluntariatul. De asemenea, vor încerca un tip de activitate de voluntariat: vor merge la școala locală (va fi vacanță, așa că nu vor fi copii acolo) și vor picta și decora pereții unei săli. Aceste activități vor permite participanților să-și dezvolte simțul de cetățenie și responsabilitate.

Delegațiile participante vor prezenta, de asemenea, localitățile lor și efectele turistice, economice, sociale ale aderării la UE. Aceasta va servi drept inspirație pentru alte orașe și comune.

Participanții vor aborda și viitorul Uniunii Europene, dar vor lucra și la diferite posibilități de cooperare între ei.

Schimbul intercultural va fi și el prezent, pentru că delegațiile își vor prezenta dansurile, cântecele și mâncărurile. Aceste elemente îi vor ajuta să conștientizeze importanța menținerii diversității culturale europene.

Go to Top

Ez a webhely sütiket (cookie-kat) használ a kellemesebb böngészési élmény biztosítása érdekében. Bővebb tájékoztatónkat itt találja.