1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

A Csíkos-tóval ismerkedtek az ökotábor résztvevői

Ismerjük meg közösen a Csíkos-tavat! elnevezéssel környezetvédelmi találkozót szerveztek Hegyközszentmiklóson augusztus 3–5-e között. A, a Partiumi Oktatásért Egyesület ökotáborának célja az volt, hogy a résztvevő gyerekek megismerjék a védett ingólápot és felismerjék megóvásának jelentőségét. Háromnapos programmal készültek az érdeklődő kicsik számára, akik a Csíkos-tó és a környezetvédelem témájában dolgoztak együtt.

A fiatalok délelőttönként műhelymunkákon vettek részt, melynek helyszínéül a Toldi Általános Iskola szolgált – mondta Mocsár László, a tanintézmény igazgatója. A szabadidő sem maradhatott ki, délben strandolhattak a helyi termálfürdőben, miután délután terepszemlét tartottak, ahol a tóról képek is készültek. A gyerekek ebből az összegyűjtött anyagból egy kiadványt kellett szerkesszenek, valamint a projekt keretében kisfilm is készült a Csíkos-tóról, ami bemutatta ennek a különleges ingólápnak növény- és állatvilágát.

Go to Top

Ez a webhely sütiket (cookie-kat) használ a kellemesebb böngészési élmény biztosítása érdekében. Bővebb tájékoztatónkat itt találja.